Grillaus jatkuu läpi vuoden

Grillaus ei lopu kesään — ota muutama vinkki huomioon ja saat nauttia grillauksesta myös talvella

Grillaaminen on ympärivuotista tapahtumaa. Erityisesti hiili- ja kamado-grillit soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, mutta myös kaasugrillillä pystytään valmistamaan ruokaa talvella.

 

Aluksi

Puhdista grilli hyvin lumesta ennen käyttöä. Suojapeite grillin päällä helpottaa puhdistusta. Poista suojapeite aina varovasti. Vaikka Mustangin suojapeitteet kestävätkin -20 °C pakkasta, ovat ne kylmästä jäykkiä, ja voivat repeytyä kovassa käsittelyssä. Muista puhdistaa myös grillin ympäristö lumesta, jotta sen vieressä on helpompi ja kivempi työskennellä.

Kamado-grilliä käytettäessä avaa grillin kansi varovasti, ettei mahdollisesti yhteen jäätyneet tiivisteet pääse repeytymään. Vinkki! Laita ohut puupala kamado-grillin kannen ja pohjaosan väliin. Tällöin tiivisteet eivät pääse jäätymään kiinni toisiinsa. Kamado-grilliä käytettäessä laita aluksi muutama hiilipala grilliin ja sytytä ne. Pieni liekki poistaa mahdollisen kosteuden grillin rakenteista ennen varsinaista grillaamista isommalla hiilimäärällä. Tämä vähentää keraamisten osien mahdollisia halkeamia.

 

Sitten grillataan

 Grillatessa talvella ota huomioon normaalia pidempi esikuumennusaika. Grilli on käyttövalmis, kun grillin lämpömittari näyttää yli 200 °C, mieluummin lähellä 250 °C. Kamado-grilli kannattaa kuumentaa kuumemmaksi kuin haluttu grillauslämpötila, ja antaa grillin sen jälkeen jäähtyä haluttuun lämpötilaan. Näin lämpö siirtyy grillin keraamiseen runkoon, ja lämpötila pysyy tasaisena koko grillaamisen ajan.

Myös kaasugrilli soveltuu hyvin talvigrillaamiseen. Ota kuitenkin huomioon, että kaasu ei höyrysty samalla tapaa kuin kesällä. Muutama pakkasaste ei vielä vaikuta kaasun höyrystymiseen, mutta reilummalla pakkasella kaasun höyrystyminen kaasupullossa vaikeutuu.

Tuo grillattavat lihat ja kasvikset grillin luokse vasta kun grilli on käyttövalmis, ettei raaka-aineet turhaan jäähdy viileiksi. Grillaa talvella aina grillin kansi kiinni. Näin saat lämmön pysymään paremmin grillin sisällä. Pimeinä talvi-iltoina näet paremmin mitä grillissä tapahtuu, kun kiinnität grillin kannen kahvaan Mustang grillivalaisimen.

 

Lopputyöt

 Puhdista grilli aina käytön jälkeen, ja suojaa grilli tämän jälkeen suojapeitteellä, jotta sen käyttö seuraavalla kerralla on helpompaa. Huom! Laita suojapeite aina jäähtyneen grillin päälle.

kamado talvigrillaus

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.