Search
Close this search box.

Kaasugrillin huolto

Pidennä grillisi elinikää säännöllisellä huollolla

Jotta saat kaasugrillillesi mahdollisimman pitkän käyttöiän tulee sitä puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti. Erityisen tärkeää on tehdä grillille perusteellinen syyshuolto ennen sen laittamista mahdolliseen talvisäilytykseen.

 
Aluksi

Laita grilli päälle ja kuumenna se yli 250 °C lämpötilaan asti. Näin poltetaan ritilöihin mahdollisesti jääneet rasvat, marinadit sekä ruoantähteet hiileksi. Anna grillin jäähtyä kädenlämpöiseksi.

 
Ritilät ja parilat

Suihkuta grillausritilöille ja -pariloille Mustang ritilänpuhdistusainetta. Anna vaikuttaa ja puhdista ritilät ja parilat grillin puhdistusharjalla. Kaavi tiukemmin kiinni oleva lika ja rasva grilliritilän puhdistuskaapimella. Pyyhi ritilät ja parilat tämän jälkeen puhdistusliinalla puhtaaksi irtoliasta. Voit tarvittaessa pestä ritilät ja parilat myös tiskialtaassa. Kuivaa huolellisesti pesun jälkeen. Huom! Jos sinulla on valurautaiset ritilät ja parilat, käytä niiden pesuun ainoastaan kuumaa vettä ja puhdistusharjaa. Valurautaosia ei saa pestä pesuaineella. Mustang ritilänpuhdistusaine soveltuu myös valurautaosien puhdistamiseen.

 
Lämmönjakolevyt

Suihkuta lämmönjakolevyille Mustang ritilänpuhdistusainetta tai grillinpesunestettä ja anna sen vaikuttaa. Puhdista lämmönjakolevyt grillin puhdistusharjalla ja viimeistele puhdistus Mustang mikrokuituliinalla. Voit pestä lämmönjakolevyt myös tiskialtaassa. Kuivaa lämmönjakolevyt puhdistuksen jälkeen.

 
Grillin sisäpinnat

Suihkuta Mustang ritilänpuhdistusainetta tai grillinpesunestettä grillin sisäpinnoille ja anna vaikuttaa. Käytä Mustang puhdistustyynyä ja hankaa grillin sisäpinnat puhtaaksi. Viimeistele puhdistus Mustang mikrokuituliinalla.

 
Rasvapelti

Puhdista rasvapelti suihkuttamalla Mustang ritilänpuhdistusainetta tai grillinpesunestettä ja anna vaikuttaa. Käytä Mustang puhdistustyynyä ja hankaa rasvapelti puhtaaksi. Viimeistele puhdistus Mustang mikrokuituliinalla. Voit pestä rasvapellin myös tiskialtaassa.

 
Grillin ulkopinta

Puhdista grillin ulkopinta suihkuttamalla Mustang ritilänpuhdistusainetta tai grillinpesunestettä ja anna vaikuttaa. Käytä Mustang puhdistustyynyä ja hankaa rasvapelti puhtaaksi. Huom! Käytä puhdistustyynyn sileää pintaa grillin ulkopintojen puhdistukseen. Voit käyttää myös Mustang puhdistusliinoja ulkopintojen puhdistukseen. Viimeistele puhdistus Mustang mikrokuituliinalla. Voit tarvittaessa huuhdella puhdistetut pinnat vedellä.

 
Lopuksi

Laita puhdistuksen lopuksi lämmönjakolevyt, ritilät ja parilat takaisin grilliin. Laita grilli päälle ja kuumenna grilli kuumaksi, jotta saadaan kosteus pois kaikista grillin osista. Anna grillin jäähtyä.

Kun grilli on jäähtynyt suojaa grilli suojapeitteellä. Älä kiristä peitettä kuitenkaan liian tiukaksi paketiksi, sillä ilman on päästävä kiertämään suojapeitteen alla.
Suosittelemme, että säilytät lämmönjakolevyt, ritilät ja parilat kuivassa lämpöisessä paikassa, vaikka muuten grillin voi säilyttää ulkona suojattuna. Ota huomioon grillin talvisäilytyspaikassa, ettei lumi pääse tippumaan katolta grillin päälle talvella.

Kun puhdistat grillin jokaisen käyttökerran jälkeen ja teet perusteellisemman puhdistuksen tasaisin väliajoin, pysyy grilli ja sen osat paremmassa kunnossa pidempään. Ja onhan grillaus aina paljon mukavampaa aloittaa puhtaalla, hyvin huolletulla grillillä.

Katso myös nämä