Onnistu loimutuksessa

Loimulohen valmistaminen on rentoa ja mukavaa puuhaa, jossa lopputuloksena on herkullinen kala kunhan muistat muutaman toimivaksi todetun vinkin.

Kalan suolaamiseen paras vaihtoehto on ehdottomasti 10% suolaliuos (1 osa suolaa / 9 osaa vettä). Kiehauta vesi ja liota suola siihen, jäähdytä ja kaada lohifileiden päälle. Laita fileet jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Ota fileet jääkaapista ja suolaliuoksesta huoneenlämpöön hyvissä ajoin, vähintään puolisen tuntia ennen loimutusta ja kuivaa fileitä hieman talouspaperilla.

Sytyttäessäsi nuotion, malta polttaa nuotiota, kunnes puut ovat hyvin syttyneet. Lohifileen pyrstö kannattaa laittaa osoittamaan aluksi ylöspäin jolloin se on hieman kauempana tulesta. Fileen sopiva etäisyys nuotiosta on noin 20-30 senttimetriä. Sopivan etäisyyden löytämiseen hyvä testaustapa on, kun pystyt pitämään kättäsi kalan ja liekkien välissä noin 10 sekuntia ennen kuin kämmentäsi alkaa polttaa, tällöin etäisyys on sopiva.

Kypsentämiseen menee kalan paksuudesta riippuen 45 min – 2 h. Kääntele lautoja sitä mukaa kun lohet kypsyvät. Valele kaloja loimutuksen aikana mausteliemellä. Voit käyttää liemeen esimerkiksi sitruunaa, katajanmarjoja, sitruslikööriä, jaloviinaa tai vaikka tervaa! Katajanoksa tai pitkävartinen silikonisivellin on hyvä apuväline.

Kypsä loimulohi on pehmeää ja irtoaa nahasta helposti. Vastavalmistettu loimulohi maistuu ihan sellaisenaan, mutta myös keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä iltapalana.

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.