Search
Close this search box.

Sytyttämisen helppous

Sytytä hiillos nopeasti ja helposti

Moni kokee grillihiilien ja -brikettien sytyttämisen vaikeaksi ja aikaa vieväksi. Ja ruokakin maistuu sytytysnesteelle. Tämä kaikki on historiaa. Hyödyntämällä piippusytytintä, saat grillihiilet- ja briketit käyttövalmiiksi noin 10 minuutissa. Sama aika menisi esimerkiksi kaasugrillin esikuumentamiseen.

Miten piippusytytin oikein toimii? Täytä piippusytytin grillihiilillä tai-briketeillä. Laita hiiligrillin tai kamado-grillin hiiliritilälle muutama Mustang sytytyspala tai -pussi. Aseta piippusytytin näiden päälle, ja sytytä sytytyspalat tai -pussit kaasusytyttimellä tai tulitikulla. Liekki nousee piippusytyttimen sylinterissä ylöspäin, ja sytyttää grillihiilet tai -briketit yhtä aikaa monesta eri kohdasta. Kun päällimmäiset hiilet tai briketit alkavat hehkumaan punaisena kaadetaan ne grillin hiiliritilälle ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi. Ei muuta kuin grilliritilä paikoilleen, ja ryhdytään grillaamaan. Vaivatonta, eikös vain.

 

Avusta sähköllä

Oletko kuullut sähköisestä grillihiilien tai -brikettien sytyttimestä? Mustang grillisytytin on sähköinen kuumailmapuhallin, joka puhaltaa grillihiilille tai -briketeille 650 °C asteista ilmaa, joka sytyttää nopeasti. Grillisytyttimen kärki laitetaan kiinni grillihiiliin tai -briketteihin ja laitetaan laite päälle. Kärkeä pidetään paikoillaan noin 20–30 sekuntia, kunnes kärjen ympärillä olevat hiilet tai briketit alkavat hehkumaan punaisena. Tämän jälkeen siirretään grillisytyttimen kärki kauemmas hiilloksesta ja painetaan grillisytyttimen puhaltimen II-tehoalue käyttöön. Tällöin grillisytytin puhaltaa ilmaa hiillokselle, jossa grillihiilien tai -brikettien syttyminen ympäri grilliä tapahtuu nopeasti. Noin minuutissa on saatu grillihiilet tai -briketit syttymään grillin sisällä. Tämän jälkeen vain odotetaan hiilloksen valmistumista grillaukseen sopivaksi. Hiilloksen ollessa tasaisen harmaa joka puolelta, voidaan aloittaa grillaus.

Kamado-grilleihin on saatavana myös sytytyspuhallin, joka laitetaan kiinni grillin alaventtiiliin. Grillihiilet sytytetään piippusytyttimellä, sytytyspaloilla tai sähköisellä grillisytyttimellä, jonka jälkeen laitetaan sytytyspuhallin päälle. Puhallin puhaltaa ilmaa hiillokselle, ja nopeuttaa sen syttymistä. Muutamassa minuutissa on saatu iso hiilimassa syttymään. Tämän jälkeen otetaan sytytyspuhallin pois paikoiltaan, säädetään alaventtiili haluttuun asentoon ja aletaan grillaamaan.

Katso myös nämä