Brisket

5/5 (3)
Onnistu brisketin grillaamisessa!

Ainesosat

2-5 kg naudan briskettiä

10 % suolavesi

30 g rub-maustetta lihakiloa kohti

Ohje

Mitä brisket on? Brisket on naudanrinnan osa, joka koostuu kahdesta lihaksesta, rasvattomasta (flat) ja rasvaisemmasta (point). Brisketin valmistus ei ole vaikeaa,  siihen tarvitaan kuitenkin kärsivällisyyttä. Tarkkaa valmistusaikaa on vaikea arvioida ja se riippuu lihan paksuudesta ja rasvaprosentista. Onnistuneen brisketin lähtökohta on kuitenkin erinomainen marmoroitunut liha. Päällä brisketissä saa olla hyvin rasvaa, jotta lopputulos olisi täydellisen mehevä. Rasvaa saa olla noin sentin kerros ja jos sitä on enemmän, kannattaa se trimmata ohuemmaksi.

Injektoi lihaan suolavettä, huomaat kun sitä on tarpeksi, liha ei ota vastaan enään vettä vaan puskee sen takaisin ulos lihasta. Hiero vielä rub-maustetta hyvin lihan pintaan ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin peitettynä.

Ota liha pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Valitse sopivat pelletit Mustangin savustuspellettien valikoimasta ja kaada niitä pellettikaukaloon vähän yli puolen välin. Käännä Mustang Houston pellettisavustin aluksi täysille jotta saat pelletit syttymään pesässä. Savua alkaa muodostumaan melko pian ja tällöin voit kääntää säätönupin 120 asteeseen. Savun määrää voit säätää mieleiseksesi P-asetussäätimestä, mitä suurempi numero sitä vähemmän savua.

Aseta liha Mustang Houstoniin rasvapuoli ylöspäin ja savusta sitä “nakuna” alkuun, kunnes lihalämpömittari näyttää n. 70 astetta. Kääri liha tämän jälkeen butcher paperiin ja jatka savustamista kunnes lihalämpömittari näyttää 90 astetta. Butchers paperin ideana on pitää liha mehukkaana. Käärö läpäisee kuitenkin savua, joten saat vielä savuaromit talteen loppusavustuksen ajan. Jos sinulla ei ole paistomittaria käytössäsi niin viitteellinen valmistusaika brisketille on n. 2-2,5h/kg.

Anna lihan vetäytyä teurastajan paperissa kunnolla (1-2h) ennen leikkausta. Leikkaa liha poikkisyin ja tarjoa sellaisenaan tai kurkkaa mainioita lisukevaihtoehtoja lihalle muista resepteistämme!

 

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.