Joululaatikot

5/5 (1)
Joululaatikot valmistuvat tietenkin grillissä.

Ainesosat

Imelletty perunalaatikko

1 kg jauhoisia perunoita

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

4 dl täysmaitoa

1 tl suolaa

1 rkl siirappia

 

Lanttulaatikko paahdetusta lantusta

1 kg lanttua

2-3 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl inkivääriä

¼ tl maustepippuria

¼ tl muskottipähkinää

¾ dl siirappia

pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

 

Lempeä bataattilaatikko paahdetusta bataatista

1 kg bataattia

2-3 dl kuohukermaa

2 rkl korppujauhoja

3/4 dl siirappia

1 kpl kananmuna

1 tl suolaa

1 tl inkivääriä

1/2 tl kanelia

1/2 tl mustapippuria

pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

 

Perinteinen porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 ½ dl puuroriisiä

3 dl täysmaitoa

1 kananmuna

1 dl siirappia

¼ tl muskottipähkinää

¼ jauhettua valkopippuria

pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Ohje

Imelletty perunalaatikko

Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella, ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55-60 -asteista, tässä voit käyttää paistomittaria apuna. Imellytys kestää n. 4-5 tuntia perunalajikkeesta ja lämpötilasta riippuen.

Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola. Voit lisätä joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat reilusti vajaiksi, sillä laatikko kiehuu helposti yli.

Paista perunalaatikkoa grillissä 150-175 asteessa n. 2 tuntia.

 

Lanttulaatikko paahdetusta lantusta

Kypsennä lantut kuorineen kuumassa n. 175-200 asteisessa grillissä, lantun koosta riippuen tämä ottaa n. 60-90 min., lantun pinnan on tarkoitus hiiltyä mustaksi. Kun lantut ovat pehmeitä ja täysin kypsiä (tämän voit kokeilla pitkällä cocktailtikulla tai haarukalla), jäähdytä niitä sen verran, että pystyt kuorimaan hiiltyneen kuoren pois. Soseuta jäljelle jäänyt lantun sisus.

Yhdistä kaikki loput aineet keskenään, kaada lanttumassan sekaan ja soseuta. Tarkista maku ja paksuus. Lisää vettä tai kuohukermaa tarvittaessa.

Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee halutessasi pintaan lusikalla kuvioita.

Kypsennä 175-200 asteisessa grillissä n. 2 tuntia.

 

Lempeä bataattilaatikko paahdetusta bataatista

Kypsennä bataatit kuorineen kuumassa n. 175-200 asteisessa grillissä, bataatin koosta riippuen tämä ottaa n. 40-60 min., bataatin pinnan on tarkoitus hiiltyä mustaksi. Kun bataatit ovat pehmeitä ja täysin kypsiä (tämän voit kokeilla pitkällä cocktailtikulla tai haarukalla), jäähdytä niitä sen verran että pystyt kuorimaan hiiltyneen kuoren pois. Soseuta jäljelle jäänyt bataatin sisus.

Yhdistä kaikki loput aineet keskenään, kaada bataattimassan sekaan ja soseuta. Tarkista maku ja paksuus. Lisää vettä tai kuohukermaa tarvittaessa.

Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee halutessasi pintaan lusikalla kuvioita. Voit koristella laatikon vielä lopuksi pähkinärouheella.

Kypsennä 150-175 asteisessa grillissä n. 1 tunti.

 

Perinteinen porkkanalaatikko

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan.

Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen täysmaito, muna sekä mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista porkkanalaatikkoa grillissä 175-200 asteessa n. 1 tunti.

 

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.