Juustojen kylmäsavustus

3.89/5 (19)
Kylmäsavustaminen tuo juustojen makumaailmoihin lisää syvyyttä.

Ainesosat

Valikoima lempijuustojasi

Ohje

Oletko jo kokeillut erilaisten juustojen kylmäsavustamista?

Melkein mikä tahansa juusto käy tähän puuhaan. Juuston kovuus, voimakkuus ja koko vaikuttaa savustusaikaan ja lopputuloksen “syvyyteen”. Punaisena lankana voi ajatella: mitä kovempi ja suurempi  juustopala, sen pitempi voi savustusaika olla.

Kovemmat juustot kuten manchego, parmesan ja pecorino ottavat pidemmän ajan jotta savu ns. läpäisee juuston. Pehmeät juustot, kuten esim. mozzarella ja brie ottavat taasen vähemmän aikaa kylmäsavustuksessa, lisäksi ne ovat yleensä kovia juustoja hennompia ja maultaan miedompia, joten liian pitkä savustaminen peittää juustojen ominaismakua liikaa.

Juustojen kylmäsavustusta voi lähteä kokeilemaan lyhyemmillä ajoilla ja pienemmillä paloilla. Tässäkin erilaisia savustusaikoja, puruja ja juustoja kokeilemalla jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa!

 

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.