Karjalanpaistia ja kevyesti savustettua perunaa

5/5 (2)
Karjalanpaisti on todellinen klassikko, joka valmistuu erinomaisesti myös kamado-grillissä.

Ainesosat

1 kg karjalanpaistilihaa kuutioituna (naudan ja porsaan etuselkää, lapaa tai paistia)

2 porkkanaa

2 sipulia

1-2 tl suolaa

5-8 kpl kokonaisia maustepippureita

3-5 laakerinlehteä

2 valkosipulinkynttä sen ystäville

n. 1,5 l lihalientä (vesikin käy)

50 g voita

 

Lisukkeeksi kiinteää, keitettyä perunaa

 

Ohje

Kuumenna Mustang Kamado n.200 asteeseen. Ota karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuori porkkanat, sipulit ja mahdollisesti myös valkosipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.

Laita uunipata kamadon ritilälle ja kuumenna. Lisää voita ja ruskista juureksiin ja lihoihin hyvä väri. Lisää mausteet. Kaada nestettä sen verran, että lihat juuri peittyvät. Laita pataan kansi ja sulje kamadon kansi. Kypsennä karjalanpaistia noin 3-4 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Lisää nestettä tarvittaessa. Laita loppuvaiheessa keitetyt perunat kamadoon padan kanssa ja lisää muutama savustuspala. Näin saadaan perunoille kiva, pieni savuaromin maku. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen, kevyesti savustettujen perunoiden kera!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.