Search
Close this search box.

Kebabvarras kokolihasta

Tämä armoton herkkuliha sopii esimerkiksi pitataskuun raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kera!

Ainesosat

2-4 kg häränrintaa

suolatonta tai vähäsuolaista rub-mausteseosta 30 g yhtä lihakiloa kohti

tarvittaessa mustapippuria ja lisää suolaa

Ohje

Ota liha huoneen lämpöön 1-2 tuntia ennen grillausta. Sekoita rub-mausteseos kenties omavalintaisista kuivamausteista tai voit hyvin käyttää kaupan hyllyltä löytyvää valmista rub-mausteseosta.

Lämmitä Mustang kamado kuumaksi n. 175 asteeseen, tarkasta että hiilet palavat pesässä joka puolella tasaisesti ja asenna moottorivartaan pidikerengas kamadoon. Laita kansi kiinni ja jätä vetoluukut vain hieman auki alhaalta sekä ylhäältä, jotta hiillos ei tukahdu kokonaan

Leikkaa lihasta poikkisyin mahdollisismman ohuita siivuja ja mausta viipaleet rub-mausteella ja mahdollisesti vielä suolalla sekä pippurilla. Lado lihat vartaaseen tiiviisti painamalla varrasta pöytää vasten samalla. Purista lihat mahdollisimman tiiviiksi pötköksi ja kiinnitä lihapiikkien siippimutterit kunnolla. Asenna varras kamadoon ja laita moottori päälle. Grillin lämpötila saa olla alkuun hieman korkeampi n. 120-130 astetta n. puolituntia, tämän jälkeen luukkuja säätelemällä lämmön voi tiputtaa n. 80-90 asteeseen.

Varras valmistuu koosta ja lämpötilasta riippuen n. 4-6 tunnissa. Karkeasti voidaan ajatella että 1 kilo lihaa ja 1,5 tuntia, 2 kiloa ja 3 tuntia jne.

Liha on helppo leikata laittamalla varras pöytää vasten pystyyn, asettamalla iso tarjoiluastia alle ja veistämällä ohutta lastua lihasta vartaan suuntaisesti.

Tämä armoton herkkuliha sopii esimerkiksi pitataskuun raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kera!

Näillä onnistut

Katso myös nämä