Kylmäsavustettua siikaa savugeneraattorilla

4.8/5 (5)
Siika maistuu erinomaiselta kylmäsavustettuna. Kokeile helppoa ohjetta!

Ainesosat

2 siikafilettä (n. 1 kg yhteensä)

60-100 g karkeaa merisuolaa

Ohje

Poista fileistä mahdolliset ylimääräiset roippeet ja rasvat. Suolaa tarvitaan 30-50 g kiloa kohti. Suolaa kalat lihapuolelta ja käännä ne vastakkain. Paketoi hyvin ja laita jääkaappiin suolaantumaan vähintään 10 tunniksi.

Savustukseen voit käyttää esim. grilliä, puulaatikkoa, vanhaa jääkaappia tai muuta tiivistä ja puhdasta astiaa. Kylmäsavugeneraattori täytetään hienojakoisella savustuspurulla. Muista jättää yläreunasta 3-5mm tyhjää, ettei kyteminen pomppaa generaattorissa reunan yli ja purut pala loppuun liian nopeasti. Sytytä kynttilä ja odota että purut alkavat kytemään, tämän jälkeen nosta kalat kylmäsavugeneraattorin yläpuolelle ja sammuta kynttilä. Savustuslaatikkoon tai grilliin on syytä jättää hieman ilma-aukkoja, ettei kyteminen pääse hiipumaan.

Savustusaika tämän kokoisille siikafileille on n. 10-12 tuntia. Valmiista kylmäsavusiiasta voit nauttia sellaisenaan, saaristolaisleivän päällä tai valmistaa siitä vaikka uuniperunatäytteen!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.