Search
Close this search box.

Lämminsavustettua naudan picanhaa ja savupaprikadippiä

Savustettu naudan picanha saa kaverikseen itse tehtyä savupaprikadippiä.

Ainesosat

1 kpl naudan picanha (n. 1,5 kg), myös entrecote tai maminha sopii tähän hyvin

suolaa ja pippuria myllystä

 

savupaprikadippi

2 punaista paprikaa

1 keltainen paprika

2 kokonaista valkosipulia

1 sipuli

1 dl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria myllystä

 

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön ja renssaa siitä tarvittaessa ylimääräiset kalvot pois. Hiero suolaa ja pippuria kauttaaltaan lihan pintaan ja jätä pöydälle maustumaan.

Valmista seuraavaksi savupaprikadippi. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Kuori ja halkaise sipuli neljään osaan. Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” auki ja asettele kaikki ainekset foliovuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauta päällä hieman oliiviöljyä.

Laita Mustang Tenon puruastiaan savustushaketta ja kuumenna savustinta kunnes savua alkaa syntymään (n. 175-200 astetta). Kun purut alkavat kytemään laske lämpötila n. 150 asteeseen ja aseta sekä kasvikset että liha savustimeen. Liha on valmista kun lihalämpömittari näyttää 52-56 astetta toivotusta kypsyydestä riippuen. Tämä ottaa n. 60-90 minuuttia. Kasvisten kanssa homma ei ole niin tarkkaa, ne voivat olla kaapissa koko lihan kypsennyksen ajan.

Ota liha kaapista ja kääri se tiukkaan folioon kun haluamasi lämpötila on saavutettu. Anna lihan vetäytyä 30-60 minuuttia.

Purista kypsät valkosipulinkynnet blenderiin ja laita loput kasvikset lämpimänä oliiviöljyn kanssa sekaan ja soseuta ne sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja laita tarjolle savupaprikadipin kera. Voit laittaa esille myös tuoretta patonkia, naanleipä tai vaikkapa bao buneja!

 

Näillä onnistut

Katso myös nämä