Lohen savustaminen

5/5 (1)
Savulohi on herkullista sellaisenaan tai lisukkeiden kanssa.

Ainesosat

Meri- tai kirjolohifilettä haluttu määrä (n. 200 g syöjää kohden)
10 % suolaliemi (1 l vettä, 1 dl joditonta merisuolaa)

Ohje

Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen suola, jäähdytä. Lado lohifileet laakeaan vuokaan ja kaada jäähtynyt suolaliemi päälle. Anna maustua 1-2 tuntia. Nostele kalat pois liemestä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla tai kuituliinalla.
Lämmitä Mustang Georgia hiilillä kuumaksi ja tasaa lämpö noin 100 asteeseen haluamallesi alueelle. Muista, että mitä lähempänä tulipesää ollaan, sitä korkeampi myös lämpötila on. Laita 1-2 savustuspalaa tulipesään ja odota hetki niiden syttymistä. Päästä savustimesta ensimmäiset savut ulos ja tämän jälkeen voit laittaa lohifileet savustumaan.
Kalat ovat kypsiä kun niiden sisälämpötila on noin 50-55 astetta. Siinä kestää fileen paksuudesta riippuen noin 30-50 minuuttia.
Savustettu lohi on taivaallista sellaisenaan, mutta voit tarjota sen myös vaikkapa uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.