Over the top chili

4.86/5 (7)
Herkullisen over the top chilin voit tarjota riisin ja smetanan kanssa tai valmistaa siitä herkulliset tacot, burritot tai nachopellin illanistujaisiin!

Ainesosat

Lihapulla
1,5 kg naudan jauhelihaa (rasva 17-20%)
mausteita oman maun mukaan:
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
savupaprikajauhetta
Pata
3 tlk kuorittuja säilyketomaatteja (sama määrä vettä)
2 sipulia
1-2 paprikaa
3-4 valkosipulinkynttä
4-5 kpl tuoreita jalapenoja
2-3 tl savuchili murskaa
1 tlk kypsiä mustapapuja
1 pnt tuoretta korianteria
öljyä paistamiseen

Ohje

Kuumenna kamado n. 150 asteeseen ja aseta valurautainen wokkipannu ritilälle, käytä lämmönjakolevyä ritilän alla blokkaamaan suora lämpö. Freesaa wokissa (n. 5-10 min) pilkotut sipulit, paprikat, valkosipulit ja jalapenot. Lisää kuoritut tomaatit liemineen, pavut, chipotlemurska ja vesi. Jätä hautumaan.
Valmista lihapulla lisäämällä siihen mausteet ja vaivaamalla massa tasaiseksi palloksi. Lisää kamadoon tarvittaessa Mustang savustuspaloja 2-3 kpl ja aseta lihapulla wokkipannun päälle ritilälle. Savusta lihapullaa n. 2-3 tuntia kamadon lämmön ollessa n. 120-150 astetta, voit hämmentää alla porisevaa pataa välillä ja jos se sakenee liikaa, lisää hieman vettä.
Kun lihapulla on kypsynyt (tässä kohtaa ei haittaa vaikka pulla olisi sisältä vielä medium), pilko tai murskaa se pataan sekaan ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 30-60 min. Viimeistele over the top chili tuoreella korianterilla. Voit tarjota tämän herkun riisin ja smetanan kanssa tai valmistaa siitä vaikka herkulliset tacot, burritot tai nachopellin illanistujaisiin!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.