Pizzataikina

5/5 (1)
Tästä taikinasta saat neljä pizzanpohjaa. Pizzat voit paistaa vaikkapa Sapphire 5+1+1 -kaasugrillissä.

Ainesosat

620 g 00-vehnäjauhoja
380 g vettä
0,7g kuivahiivaa
15 g hienoa merisuolaa

Ohje

Lisää kuivahiiva ensin jauhojen sekaan. Mittaa sitten kylmä vesi kulhoon ja lisää jauhoja koko ajan sekoittaen, voit hyvin käyttää yleiskonetta ja taikinakoukkua, jos sellaiset löytyy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia kunnes saat siihen hyvän sitkon. Lisää lopuksi suola ja vaivaa se vielä hyvin sekaan.

Laita kohotusastiaan pari tippaa oliiviöljyä ja voitele astian reunat huolellisesti. Sulje tiiviisti kannella tai kelmulla. Kohota taikinaa tämän jälkeen huoneenlämmössä 6-8 tuntia.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzapulliksi. Jos haluat, niin voit jatkaa kylmässä pizzapullien kohotusta edelleen  24-48 tuntia voidellussa ja suljetussa astiassa. Voit myös antaa pullien kohota vielä 2 tuntia tiiviissä astiassa huoneenlämmössä ja tehdä pizzat tämän jälkeen.

Mikäli valitset kylmäkohotuksen,niin pizzapullat on hyvä ottaa huoneen lämpöön pari tuntia ennen niiden valmistamista.

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.