Search
Close this search box.

Savustettu siiderikinkku

Joulukinkku valmistetaan tietenkin grillissä. Lisämakua kinkkuun saat siideristä ja savustuspaloista.

Ainesosat

1 kinkku (ohje n. 4 kg luuttomalle kinkulle)

5 dl omenasiideriä

 

Kuorrutus

1 keltuainen

3-4 rkl dijon sinappia

4 dl pankojauhoja

 

4-6 kpl Mustang-savustuspaloja savustukseen

Ohje

Ota kinkku sulamaan hyvissä ajoin. Sisälämpötilan tulisi olla n. 15 astetta ennenkuin kinkun valmistaminen kamadossa kannattaa aloittaa. Lämmitä kamado aluksi n. 150 asteiseksi, laita lämmönjakokivi hiilien ja kinkun väliin sekä aseta siihen grillinkestävä vesiastia vielä päälle ja viimeiseksi ritilä.

Injektoi kinkkuun siideriä 3-4 dl. Kinkku asetataan tämän jälkeen ritilälle kamarapuoli ylöspäin, lihamittari työnnetään paksuimpaan kohtaan kinkun keskellä. Kaada loppu siideri vielä kinkun päälle, tästä siideri valuu edelleen vesiastiaan antamaan makua. Savustuspaloja voi lisätä hiilloksen päälle oman maun mukaan, liotettuna ne tuottaa savua pidempään.

Kamadon lämpötilaa lasketaan ensimmäisen tunnin jälkeen reilusti n. 100-110 asteeseen loppupaiston ajaksi. Kinkun paistoaika riippuu useasta tekijästä, mutta lihamittarin ollessa sijoitettuna oikein valmistusta on helppo tarkkailla. Kinkun sisälämpötila tulisi osua välille 74-84 astetta, 74 asteessa kinkku  on mehukas ja hieman vielä punertava ja kohti 84 astetta liha tummuu ja muuttuu mureammaksi mitä korkeammalle mennään.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu voidaan kinkku ottaa jäähtymään. Kinkusta voidaan poistaa rasvaa pinnalta veitsellä halutessaan tai kuorrutuksen voi tehdä myös rasvan päälle. Sekoita keltuainen ja sinappi. Hiero seos kinkun pintaan kauttaaltaan ja painele pankojauhot tämän jälkeen kinkun pintaan. Jos teet kuorrutuksen kamadossa niin lämmöt tulisi nostaa n. 250 asteeseen ja kuorruttaa kinkkua n. 10-12 min. Muista käyttää lämmönjakokiveä kinkun ja tulen välissä. Myös normaali sähköuuni toimii samoilla asteilla ja ajalla viimeistelyssä moitteettomasti.

Kinkun liemestä saadaan maukas kastike myös kuorimalla ylimääräinen rasva vesiastiasta (tämä on helppoa kun jäähdytät liemen ensin). Tämän jälkeen kaada liemi kattilaan ja lisää 1/3 osa liemeen nähden kuohukermaa ja kiehauta!

 

Näillä onnistut

Katso myös nämä