Savustettua siikaa ja som tam -salaattia

4.6/5 (5)
Suomen järvien kuningas savustuu helposti ja nopeasti savustuslaatikossa. Siian kanssa maistuu herkullinen ja värikäs som tam papaija -salaatti.

Ainesosat

Siika

2 kpl siikafileitä 200-250 g/kpl

merisuolaa myllystä

 

Som tam -salaatti

500 g vihreää papaijaa

1 porkkana

15 kirsikkatomaattia

2 punaista chiliä

2 yksikyntistä valkosipulia

2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

1 rkl ruokosokeria

2 rkl kalakastiketta

1 lime

mintunlehtiä ja apilanversoja koristeluun

Ohje

Aloita papaijasta, tätä löytää aasialaisista elintarvikekaupoista tai hyvin varustelluista marketeista. Papaijan tilalla voidaan käyttää myös kevätkaalia tai tuorekurkkua. Kurkusta poistetaan lusikalla siemenet ja käytetään kiinteä osa vastaavalla tavalla.

Suikaloidaan papaija ja porkkana ohuiksi suikaleiksi, myös karkea raastin käy. Halkaise kirsikkatomaatit, sekä silppua chili ja valkosipuli kulhoon. Raasta limenkuori ja purista mehu, sekä hedelmäliha joukkoon. Lisää vielä pähkinät ja kalakastike salaattiin. Ainekset voi survoa lihanuijalla tai perunasurvimella voimakkaasti sekaisin, jotta saadaan kaikki maut hyvin esiin. Laita jääkaappiin maustumaan siian savustuksen ajaksi.

Suolaa siikafileet kevyesti merisuolalla ja asettele nahkapuoli alaspäin savustuslaatikon ritilälle. Laita savustuslaatikon pohjalle kerros leppäsavulastuja, hyvä määrä on n. 2 dl kiloa kohden. Savustus on rentoa puuhaa ja jokainen löytää itselleen sopivat purut ja purujen määrän kokeilemalla. Lisäämällä purujen sekaan sokeripalan tai kaksi saat myös hieman lisää väriä kaloihin. Tämän jälkeen laita rasvapelti purujen päälle sekä ritilälle asetellut siikafileet. Kuumenna grilli 200 asteeseen ja aseta suljettu savustuslaatikko polttimoiden päälle. Savusta siikoja n. 15 min., jonka jälkeen voit varovasti nostaa laatikon pois grillistä ja antaa sen hieman jäähtyä ennen avaamista.

Nosta ronskisti salaattia lautaselle, asettele siika salaatin päälle ja koristele mintunlehdillä sekä apilanversoilla!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.