Search
Close this search box.

Surf `n` Turf ja grillisalsa

Surf `n` Turf ja grillisalsa – värikästä ja herkullista!

Ainesosat

1 kpl naudan tomahawk

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

12 kpl raakoja jättiravunpyrstöjä

 

marinadi

1 dl öljyä

1 limen mehu + kuori

1 yksikyntinen valkosipuli

1 punainen chili

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

grillisalsa

1 rs kirsikkatomaatteja

2 sipulia

2 paprikaa

3 yksikyntistä valkosipulia

1 punainen chili

1 lime

½ pnt tuoretta korianteria

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

4 kpl uuniperunoita (jauhoinen lajike, esim. rosamunda) käärittynä folioon

 

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen grillausta. Sulata ravut ja huuhtele ne lävikössä kylmän veden alla ja laita kippoon.

Valmista rapujen marinadi hienontamalla chili ja valkosipuli öljyyn. Raasta sekaan limen kuori ja purista myös mehu sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita jättikatkaravut liemeen maustumaan 30 minuutiksi. Tämän jälkeen pujota ravut bambuvartaisiin odottamaan grillausta. Voit hyödyntää marinadia vielä rapujen valmistusvaiheessa sivelemällä vartaita sillä.

Pilko grillisalsaa varten paprika ja sipuli suurehkoiksi paloiksi, kirsikkatomaatit voit laittaa kokonaisina. Paloittele chili ja valkosipuli.

Kuumenna Mustang Connoisseur 200 asteeseen ja laita uuniperunat ylähyllylle. Ne ottavat n. tunnin valmistuakseen.

Kun uuniperunat ovat olleet n. 20 min kypsymässä ota foliovuoka ja lorauta siihen reiluhkosti öljyä. Kaada grillisalsan ainekset vuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Limen mehun voit laittaa joukkoon tässä vaiheessa. Sekoita salsaa grillauksen aikana muutama kerta, jotta ainekset kypsyvät tasaisesti.  Voit nostaa salsan myös ylähyllylle kypsymään.

Laita sivutason infrapunapoltin täysille ja anna ritilän kuumentua muutama minuutti. Sivele tomahawk kevyesti öljyllä ja ota hyvä väri jokaiselle pinnalle infrapunalla. Tämän jälkeen siirrä grillin puolelle jatkokypsennykseen. Liha on valmis kun sisälämpö näyttää 52-56 astetta halutusta kypsyydestä riippuen, tämä ottaa n. 25-35 minuuttia.

Kun perunat ovat kypsiä, grillisalsa mukavasti pehmentynyt ja liha halutussa kypsyydessä, on aika grillata jättirapuvartaat.

Paahda vartaita sivutason infrapunapolttimella kummaltakin puolelta n. 2 minuuttia. Jättirapujen väri vaihtuu harmaasta punaiseksi jolloin ne ovat täydellisiä!

Leikkaa liha esille, koristele grillisalsa tuoreella korianterisilpulla ja laita jättirapuvartaat tarjolle limelohkon kanssa. Uuniperunat kylkeen ja vappu vietetään hymyssä suin!

 

Näillä onnistut

Katso myös nämä