Search
Close this search box.

Brisket kamadossa

Ainesosat

1 kpl naudan brisket (6-9 kg)
3-5 dl 10% suolalientä
1-2 dl hienoa merisuolaa
n. 1-1/2 dl rouhittua mustapippuria

savustuspaloja
butcher paperia

Ohje

Aloita trimmaamalla brisketistä ylimääräistä rasvaa pois. Suolaa se 10% suolaliuoksella, injektointiruiskua käyttäen. Hiero pintaan myös suolaa ja mustapippuria.

Kuumenna Mustang kamado hiilien avulla n. 100-120 asteeseen. Laita 3-4 savustuspalaa hehkuvien hiilen joukkoon. Aseta lämmönjakolevy kamadoon, voit käyttää myös vedellä täytettyä alumiinivuokaa tämän päällä tuomaan kosteutta grilliin. Se toimii myös kätevästi valutusvuokana brisketistä vauvalle rasvalle. Aseta tämän jälkeen grilliin ritilä ja tämän päälle brisket rasvainen puoli alaspäin. Laita briskettiin sisälämpömittari ja sulje grillin kansi. Savusta briskettiä kunnes sisälämpötila on n. 70 °C. Tämä voi kestää lämpötilasta ja brisketin koosta riippuen 5-7 tuntia.

Ota brisketti tämän jälkeen pois kamadosta ja kääri liha butcher paper -savustuspaperiin. Työnnä lämpömittarin anturi takaisin lihan keskelle ja sulje grillin kansi. Anna brisketin kypsyä vielä noin 5-7 tuntia, kunnes sisälämpötila on 95 astetta.

Ota brisketti pois kamadosta ja aseta se savustuspaperin sisään kylmälaukkuun. Tämä luo eristävän vaikutuksen ja pitää brisketin lämpimänä. Anna brisketin levätä vähintään pari tunti ennen leikkaamista.

Leikkaa brisketti ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen tai grillattujen vihannesten kanssa. Myös coleslaw ja erilaiset bbq-kastikkeet toimivat erinomaisesti brisketin kanssa!

Näillä onnistut

Katso myös nämä