Search
Close this search box.

Cajun-kasviksia ja barbecuekastike

Hyvä liha tarvitsee rinnalleen herkulliset lisukkeet. Kokeile cajun-kasviksia ja ota talteen myös herkullinen bbq-kastike-resepti.

Ainesosat

barbecue-kastike
1 L colajuomaa
0,5 dl hunajaa

1,5 dl ketsuppia

5 rkl viinietikkaa
3 rkl tomaattipyrettä

1-2 rkl sriracha-kastiketta

2-3 rkl soijakastiketta

2 rkl bourbonia

mustapippuria

2 valkosipulinkynttä raastettuna

savustettua paprikajauhetta

kuivattua timjamia

suolaa

 

Cajun-kasvikset

200 g varsiselleriä

200 g vihreää paprikaa

200 g punaista paprikaa

200 g punasipulia

balsamico-etikkaa

hunajaa
kuivattua persiljaa

mustapippuria
suolaa
ruokaöljyä

 

Ohje

Barbecue-kastike

Aloita kastikkeen valmistus kaatamalla colajuoma kattilaan ja keitä kasaan, kunnes juoman tilavuus on tiivistynyt muutamaan desilitraan. Pienennä lämpöä ja lisää colan sekaan muut aineet, sekoittele ja keitä hiljakseen kunnes maku on tasaantunut. Jos haluat kastikkeeseen lisää savunmakua, voit myös lisätä pienen tipan nestemäistä savuaromia. Anna kastikkeen jäähtyä rauhassa  ja tarkasta maku.

Ota kastikkeesta suunnilleen kolmannes erilleen ja ohenna tämä kolmannes öljyllä ja tilkalla vettä, niin grillausöljy on valmiina.

Lisää lopun kastikkeen sekaan kuutioitua tomaattia, hienonnettua sipulia, ohuiksi lastuiksi viipaloitua valkosipulia ja ohuiksi renkaiksi leikattua mietoa punaista chiliä. Kiehauta kevyesti ja jätä kastike jäähtymään.

 

Cajun-kasvikset

Leikkaa kasvikset reiluiksi, suunnilleen samankokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksi. Valmista marinadi ja laita kasvikset maustumaan muutamaksi tunniksi, tai mieluusti jopa yön yli.

Yön yli marinoituneet kasvikset on hyvä valuttaa ylimääräisistä nesteistä ennen kypsennystä. Paista kasvikset joko parilalla tai valurautapadassa kovalla lämmöllä. Pintaan saa tulla mieluusti hieman väriä ja kasvisten olisi syytä pysyä hieman rapeina tarjoiluun asti.

 

Resepti: Lauri Oravirta

Näillä onnistut

Katso myös nämä