Search
Close this search box.

Härän noisetit

Härän noisetit, vihreä kasvislisäke ja tynnyriperunat

Ainesosat

1 kg naudan petit tenderiä (myös naudan sisäfile sopii tähän hyvin)

suolaa, pippuria, öljyä

 

Tynnyriperunat

8 kpl rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa

2 oksaa rosmariinia

1 dl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

 

Vihreä kasvislisäke

nippu vihreää parsaa

nippu lehtikaalia

1 dl voisulaa

suolaa, mustapippuri

 

Ohje

Ota liha pari tuntia ennen grillausta huoneen lämpöön. Aloita putsaamalla lihasta kalvot ja leikkaamalla se n. 2-3 cm paksuisiksi siivuiksi poikkisyin. Painele tai nuiji kevyesti noisetin muotoon.

Pese perunat ja leikkaa jokaiselta pitkältä sivulta hieman, näin saat perunoihin hauskan muodon ja ne pysyvät grillatessa hyvin paikoillaan. Laita perunat kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinisilpulla. Lorauta päälle vielä oliiviöljy ja pyörittele maut kunnolla sekaisin.

Valmista vihreä lisäke. Kuori parsoista hieman kuorta tyvi päästä ja leikkaa 1-2 cm myös puumaisesta tyvestä pois. Pilko n. 3 cm paloiksi. Leikkaa tai revi lehtikaalista lehdet irti kovasta ruodosta, näitä ei tarvitse pilkkoa enempää, suuret lehdet kutistuvat reilusti grillatessa. Laita parsapalat ja lehtikaali kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla sekä valuta voisula päälle. Sekoita.

Laita plancha-parila Sapphire-grillin vasempaan reunaan. Kuumenna grilli n. 200-225 asteeseen ja grillaa perunoita ritilällä tasaisesti käännellen n. 15-20 min. Valmista kasvislisäke plancha-parilalla välillä sekoittaen, tämä valmistuu n. 5-7 minuutissa. Lihat voidaan maustaa suolalla ja pippurilla ennen grillausta tai grillauksen aikana, myös perunoista  jäävää mausteöljyä voidaan käyttää lihojen valelemiseen. Grillaa noisetteja n. 2-4 minuuttia per puoli pihvin paksuudeta riippuen, anna vetäytyä foliossa vielä 5 min ennen tarjoilua. Muista että grillissä on reilusti tilaa, joten jos jokin tuntuu valmistuvan nopeammin kuin ajattelit siirrä se miedommalle lämmölle syrjään odottomaan.

Annoksen voi tarjota esimerkiksi bearnaisekastikkeen tai maustevoin kera!

 

Näillä onnistut

Katso myös nämä