Search
Close this search box.

Infuusiosavunkehittimellä savustettu hirven paisti

Infuusiosavunkehittimellä ohjaat savun maustamaan ruokaa sinne missä sitä tarvitaan. Riista sopii hyvin yhteen savun aromien kanssa.

Ainesosat

1,5 kg hirven sisäpaistia

3-5 valkosipulinkynttä

rosmariinin oksa

suolaa ja pippuria

Ohje

Poista paistista mahdolliset kalvot ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viritä savunkehitin ohjeiden mukaan käyttökuntoon. Laita paisti suljettavaan pussiin ja lisää kuoritut valkosipulinkynnet sekä tuoretta rosmariinia maun mukaan. Nyt voit sytyttää savunkehittimen pesässä olevat hienojakoiset purut ja ohjata savun pussiin sisälle muoviletkun avulla. Savua tulee noin 15-20 sekuntia jos pesä on ladattu täyteen ja tämä riittää. Sulje pussi nopeasti ettei savu pääse karkaamaan ja laita jääkaappiin maustumaan noin neljäksi tunniksi.

Grillaa Kamadossa

Ota paisti tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Kuumenna Kamado reiluilla hiilillä n. 200-225 asteeseen. Ota väri kummallekin puolelle lihaa kuumassa grillissä ja laita liha mittari paistiin. Sulje kansi ja ilmanotto aukot melkein kokonaan jolloin kuumin lämpö hiipuu ja tasaantuu n. 100 asteeseen. Liha on valmis mittarin näyttäessä 50 astetta, jonka jälkeen se kääritään folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

Näillä onnistut

Katso myös nämä