Lohitaskut

5/5 (1)
Aina yhtä herkullinen lohi saa lisämakua juustoisesta katkaraputäytteestä.

Ainesosat

Lohitaskut

n. 200 g lohta syöjää kohden

Pienia ohutkuorisia ja kiinteitä perunoita

Loraus oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

Täyte

2 dl valutettuja katkarapuja

1/2 prk smetanaa

100 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa (kokeile myös maustettuja)

1 limen kuori ja mehu

1 valkosipulinkynsi

1/2 punasipuli silputtuna

tillisilppua, suolaa ja pippuria

 

Ohje

Leikkaa lohesta n. 160-180 g annospaloja ja vedä palan keskelle viilto melkein nahkaan asti. Jätä päädyt kuitenkin kiinni ettei täyte valu pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Pese perunat, pyörittele oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä täytteen ainekset kulhossa, sekoita hyvin ja täytä lohitaskut.

Kuumenna grilli n. 175 asteeseen. Laita täytetyt lohitaskut kevyesti öljytylle grillipannulle ja nosta grilliin. Jos perunat ovat tarpeeksi pieniä voit lisätä ne lohen kanssa samaan aikaan. Mikäli perunat ovat suuria, voit joko esikeittää ne tai laittaa grilliin etuajassa ennen lohia. Grillausaika lohitaskuille ja perunoille on hieman koosta riippuen 15-25 minuuttia. Kypsä lohi ei tunnu löysältä sivuilta puristettaessa, toisaalta jos valkuainen tulee lohesta ulos on lohi mennyt ylikypsäksi. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivan kypsyyden.

Tarjoa välittömästi sitruunan ja kenties raikkaan salaatin kera!

 

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.