Pizzaa roomalaisittain

5/5 (4)
Italialaista pizzaa suoraan Napoli pizzauunista. Salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja huolella valmistetussa pohjassa.

Ainesosat

Pohja:

500 g 00-jauhoja

3,5 dl kylmää vettä

10 g suolaa

10 g oliiviöljyä

3 g kuivahiivaa

 

Tomaattikastike:

1 prk kuorittuja kokonaisia San Marzano tomaatteja

1 kuorittu valkosipulinkynsi

2-3 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Ohje

Ota tilkka vettä erikseen (n. 10%) ja sekoita siihen hieno merisuola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää vesi (90 %). Vaivaa taikinaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää, eikä tartu käsiin. Jos vaivaa käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.

Koko prosessi kestää yleensä noin 20 minuuttia. Kun taikina on valmis, sulje se ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloiksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallot vielä toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin (tai halutessasi vielä pidemmäksi ajaksi, jopa 2-3 päiväksi).

Ota kohonnut taikina pois jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn. Muista, että kylmässä taikina nousee hitaammin ja joskus myös vähemmän.

Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja poraa kevyesti sekaisin sauvasekoittimella.

Aloita Mustang Napoli pizzauunin lämmityksestä. Parhaan lämmön saat koivuklapilla, pizzauuni on hyvä lämmittää n. 400 asteiseksi pizzanpaistoa varten. Voit käyttää paistamisessa apuna halutessasi pizzakiveä (tämä helpottaa mahdollista puhdistamista), vaikka pizzan paisto onnistuu myös suoraan uunin pohjalla. Leivo pizzapullista videolta löytyvillä ohjeilla pizzapohjia durum-jauhoja apuna käyttäen ja täytä haluamillasi täytteillä. Pizzaa on hyvä kääntää muutaman kerran paiston aikana n. 30 sekunnin välein. Paistoaika lämpötilasta riippuen n. 2-4 min.

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.