Tölkkikana

5/5 (1)
Tölkkikana valmistuu broileritelineessä, jossa on oma säiliö nestettä varten. Telineen vuokaosassa paahdat juurekset, jotka saavat lisää makua linnusta tippuneesta paistonesteestä.

Ainesosat

1 kokonainen broileri
1-2 dl nestettä telineeseen (esim. olut, kanaliemi)
40-60 g hienoa merisuolaa
50 g voita
4-6 uudensadon perunaa
2 porkkanaa suurehkoina paloina
2 sipulia lohkoina
sitruunaviipaleita, yrttejä

Ohje

Broileritelineen avulla kokonaisen linnun voi valmistaa kätevästi grillissä. Telineen keskellä olevaan säiliöön kaadetaan nestettä esim. olutta, siideriä, viiniä tai kanalientä. Jos nesteeksi valitsee oluen, sen voi halutessaan maustaa vielä vaikkapa yrteillä.

Aloita suolaamalla broileri hieromalla suola tasaisesti broileriin ulkoa ja sisältä. Nahan alle voi ujutella varovaisesti esimerkiksi sitruunaviipaleita, pippuria ja yrttejä. Pienet voinokareet nahan alla tekevät nahasta erityisen rapean. Laita broileri tämän jälkeen telineeseen, täytetyn säiliön päälle.

Telineen vuokaosaan voi paloitella esimerkiksi juureksia ja perunaa, jolloin ne paahtuvat samaan aikaan, kun lintu kypsyy. Juurekset saavat makua linnusta tippuneesta paistonesteestä.

Laita lintu Mustang Kamadoon ritilälle n. 150-175 asteeseen, jossa on lämmönjakolevy asennettuna. Broileri on kypsä viimeistään puolitoista tuntia muhittuaan, linnun koosta riippuen. Voit tarkkailla kypsymistä myös lihalämpömittarin avulla. Broileri on kypsää kun sisälämpö on rintafileen kohdalta 75 astetta.

 

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.