Tomahawk venäläisittäin ja bataattipölkyt

5/5 (1)
Tomahawk on mahtava pala lihaa ja tällä kertaa teimme sen venäläisittäin. Tomahawk on parhaimmillaan mediumina, ota ohjeet talteen.

Ainesosat

1 kpl naudan tomahawk

2 bataattia

suolaa ja mustapippuria

 

Sipulimuhennos

4-5 sipulia

50 g voita

loraus öljyä

1 prk smetanaa

suolaa ja mustapippuria

Timjamia hienonnetuna

 

Chili-valkosipuliöljy

3 valkosipulinkynttä

1 chili

suolaa

1,5 dl rypsiöljyä

 

Venäläisiä suolakurkkuja (valkosipuli) tarjoiluun

Ohje

Ota tomahawk huoneen lämpöön n. 2 tuntia ennen grillausta ja hiero kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa 1×1 cm paksuisia bataatti pölkkyjä. Valmista myös mausteöljy yhdistämällä ainekset ja ajamalla sauvasekoittimella sileäksi. Suikaloi sipulit valmiiksi.

Kuumenna grillin toinen puoli n. 150 asteeseen ja laita sipulit hautumaan pannulle öljyn ja voin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Toisen puolen grillistä voit kuumentaa n. 250 asteeseen ja ottaa tomahawkiin hyvän grillatun pinnan kummallekkin puolelle (n. 3-4 min puoli), tämän jälkeen laita lihamittari keskelle lihaa paksuimpaan kohtaan ja laske lämpöä reilusti n. 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä kunnes lihan sisälämpötila näyttää 57 astetta, tällöin liha on medium ja parhaimmillaan. Kypsennysaika tomahawkille on n. 25-40 minuuttia lihan koosta riippuen. Grillaa bataattipölkkyjä n. 6-8 min käännellen ja sivele pintaan mausteöljyä. Mausta myös suolalla.

Lisää smetana ja timjamisilppu hautuneiden sipuleiden joukkoon loppuvaiheessa, tämä saa hautua siis miedolla lämmöllä koko grillauksen ajan.

Lihan voit ottaa vetäytymään folioon 15 minuutiksi kun mittari näyttää 57 astetta, leikkaa siivuiksi tämän jälkeen tarjolle.

Nyt meillä pitäsi olla ylivertainen kattaus jossa päätähtenä tuikkii siivutettu tomahawk. Viereltä löytyy mausteiset bataattipölkyt, smetana-sipulimuhennos ja annoksen kruunaa suolaisen maukkaat valkosipulisuolakurkut!

Mitä mieltä sinä olit?

Lähin jälleenmyyjäni?

Mustang-tuotteita löydät hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Voit tiedustella lähintä jälleenmyyjääsi tällä lomakkeella. Vastaamme sinulle 1-3 arkipäivän kuluessa.  Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata varmaa saatavuutta jälleenmyyjämme puolesta.