Search
Close this search box.

Vasikan kare ja ronskit juurekset

Herkullinen vaalea vasikan kare ja ronskin kokoiset grillijuurekset.

Ainesosat

1 kpl vasikan kare (5-6 kyljystä)

Marinadi
2 kpl yksikyntistä valkosipulia hienonnettuna
1/2 dl tuoretta timjamisilppua
1/2 dl dijonsinappia
1 dl öljyä
ripaus mustapippuria

juureksia isoina paloina esim. porkkana, bataatti, palsternakka

Marinadi
1 dl öljyä
1-2 kpl chiliä
1 kpl yksikyntistä valkosipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje

Poista vasikan kareesta ylimääräiset kalvot ja nosta liha astiaan. Valmista marinadi yhdistämällä ainekset haarukalla sekoittaen (älä käytä sauvasekoitinta tai marinadista tulee liian paksu). Hiero marinadi lihaan kauttaaltaan ja peitä astia kannella tai kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

Valmista juureslisäke leikkaamalla juureksista isoja paloja. Kuori ja leikkaa juureksista litteitä paloja jotta ne eivät pääse tippumaan grilliritilöiden välistä. Valmista marinadi sauvasekoittimella ja kaada juuresten päälle. Nosta juurekset jääkaappiin ja anna maustua näidenkin vuorokausi.

Kuumenna Mustang Sapphire n. 225 asteeseen ja ota vasikan kare hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja ota kareeseen hyvä väri kuumassa grillissä, n. 2-3 min per puoli. Kääri liha tämän jälkeen folioon ja aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja nosta grillin ylätasolle. Tässä vaiheessa laske lämpöä n. 175 asteeseen. Liha on maukkaimmillaan kun sisälämpö on 52-54 astetta.

Grillaa juureksia suoralla lämmöllä taas 225 asteessa n. 4 min per puoli, juurekset saavat ottaa hyvän paahtuneen värin.

Anna lihan vetäytyä vielä foliossa 20-30 min ennen tarjoilua ja leikkaa tämän jälkeen kyljykset irti toisistaan luiden välistä.
Kokoa annos erilaisista paahdetuista juureksista ja kyljyksestä, tämä herkku ei välttämättä vaadi minkäänlaista kastiketta tai höystettä, tällöin lihan hienostunut maku pääsee hyvin oikeuksiinsa!

Näillä onnistut

Katso myös nämä