Search
Close this search box.

Pitkään haudutettua lampaanpotkaa

Lampaanpotka on tuhti ateria, joka valmistuu kuin itsestään. Erityisen hyvää saat kun käytät uunina puilla lämmitettyä Napoli ulkoilmauunia.

Ainesosat

4 kpl lampaan- tai karitsanpotkaa

1 pieni lanttu

2-3 porkkana

2-3 salottisipulia

3 yksikyntistä valkosipulia

1-2 rosmariinin oksaa

1-2 dl punaviiniä

vettä

suolaa ja mustapippuria

Ohje

Ota lampaanpotkat huoneenlämpöön tunti ennen uuniin laittoa. Pyöräytä veitsellä luun ympäriltä n. 2 cm pätkä roippeita pois niin saat luun näkyviin. Mausta potkat suolalla ja pippurilla.

Kuori kaikki vihannekset ja laita ne isoina paloina voideltuun valurautavuokaan. Asettele potkat sekä rosmariinin oksat sekaan ja lorauta päälle 1-2 dl punaviiniä. Lisää vielä reilusti vettä, niin että potkista jäisi vain vähän näkyviin pinnan yläpuolelle.

Jos valmistat potkat Napoli ulkoilmauunilla, kuumenna uuni 200 asteeseen, siirrä hiillos vasemmalle ja laita potkat uunin oikeaan reunaan 1/2 tunniksi. Lämpötilan ollessa 150-175 astetta laita luukku kiinni ja anna potkien hautua vielä n. 5 tuntia. Lämpötilaa voit tarkkailla luukusta löytyvän mittarin avulla.

Voit halutessasi siivilöidä paistoliemen ja suurustaa siitä kastikkeen, myös haudutetut juurekset ovat maukas lisäke potkalle. Tähän vaikka vielä rapealla pekonilla viritetty perunamuusi niin kyllä taas kelpaa!

 

Näillä onnistut

Katso myös nämä