Search
Close this search box.

Coeur de filet ja raparpekonia

Herkullista cour de filetä ja rinnalle kiinnostava tuttavuus, raparpekoni.

Ainesosat

naudan sisäfile

suolaa ja pippuria myllystä

1/2 dl rypsiöljyä

 

2 raparperia

1/2 dl ruokosokeria

8 siivua pekonia

 

100 g voita

muutama oksa timjamia

2 kynttä valkosipulia

Ohje

Putsaa sisäfileestä kalvot ja leikkaa keskiosasta mahdollisimman tasainen pala. Leikkaa loput vaikka kuutioiksi ja hyödynnä muussa ruoanlaitossa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria, sekä hieman öljyä, ja anna maustua tunti huoneenlämmössä.

Leikkaa raparperit n. 15 cm paloiksi ja kuori kuorimaveitsellä, kierittele ruokosokerissa ja kääri pekonit tiukasti ympärille.

Sulata vielä voi ja lisää siihen timjamisilppu ja raastetut valkosipulit.

Laita Mustang Houston pellettigrilli käyttövalmiiksi lisäämällä haluamiasi pellettejä pellettikaukaloon. Aseta lämpötilansäädin maksimiasentoon ja odota että grilli kuumenee kunnolla. Laita sisäfile Houstoniin ja grillaa pintoihin hyvä väri, n. 3-4 min per sivu. Tämän jälkeen laske lämpötila joko 95 asteeseen tai jopa savustukselle mikäli haluat enemmän savunmakua ruokaan. “P”-säätimellä voit myös säätää savun määrää. Aseta lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Couer de filet on valmis kun mittari osoittaa 54 astetta, mikäli haluat kypsempää, jatka vielä hetki grillausta.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu nosta liha folioon ja kaada maustevoisula lihan päälle. Anna vetäytyä n. 20 min ennen leikkaamista.

Käännä grillin lämpötilasäädin vielä maksimiasentoon ja grillaa raparpekonit välillä käännellen kunnes pekoni on kauniin ruskeaa, tämä vie n. 6-8 minuuttia.

Leikkaa lihasta n. 1 cm paksuisia viipaleita ja tarjoile suussasulavien raparpekonien kera!

Näillä onnistut

Katso myös nämä